1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Planinarsko Sklonište "Edvard - Edo - Retelj" Kurtegića dolac (1450m)

Srijeda, 23 Listopad 2013 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Planinarsko Sklonište "Edvard - Edo - Retelj" Kurtegića dolac (1450m)

Blizu je dan kad će planinare primiti novo (staro) planinarsko sklonište u Kurtegića docu. Ime će nositi po poznatom alpinistu Edi Retelju koji je ove zime skončao svoj mladi život u lavini na padinama Kamešnice, koju je vrlo i rado posjećivao, bilo ljeti ili zimi.
Mnogo je trebalo truda i energije da se ovo naizgled malo sklonište stavi u funkcju i primi prve planinare, naime sklonište je jednostavna katnica sa blagavaonom u prizemlju te spavaonom u potkrovlju. Može primiti desetak planinara sa opremom. Također istovremeno oko skloništa uređujemo prostor za boravak veće grupe planinara, i to bi trebalo uskoro bit gotovo, zato nema razloga da ne vjerujemo da će sklonište ovih dana bit u potpunosti napravljeno i stavljeno u funkciju.
Kao što je poznato Kurtegića dolac je izuzetno atraktivna i popularna planinarska destinacija  koju svakog vikenda posjećuje na desetke planinara iz raznih krajeva RH i BiH.
Za samo nešto više od godinu dana kako su nam ( nama planinarima) divljačkim činom zapaljene kuće na Dinari i Kamešnici uspjeli smo izgradit nove objekte koji će služit svojoj osnovnoj namjeni,a to je sigurnost,toplina,stjecanje novih poznanstava,prijateljstava..., kao što će nam omogućit da bolje upoznamo ovaj jedinstveni prostor.

 

 


Datum Događaja: 23.10.2013
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Radne Akcije

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...