1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Izgradnja Planinarskog Skloništa "Pume"

Nedjelja, 11 Studeni 2012 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Izgradnja Planinarskog Skloništa "Pume"

Premda nam posljednjih dana vrijeme nije naklonjeno mi ipak uporno pokušavamo napravit na kući što je više moguće prije totalne konzervacije radova zbog nadolazeće zime. S obzirom na visinu od 1630m (što ovu kuću čini najvišim planinarskim objektom u RH), ne čudi što je snijeg već dva puta, ne samo onemogućio radove nego i sprječio dovoz potrebnog materijala i na taj način nas usporio.

Bili smo primorani materijal istovarit kilometrima od kuće, što nas usporava i iscrpljuje, premda su dečki koji su vozili dali i više nego sve od sebe, pa koristimo ovu priliku da im zahvalimo na njihovoj požrtvovnosti. Koliko je ovo zahtjevan projekt, koji zaista iziskuje puno truda,volje,energije..., spomenimo samo vodu za mješanje, da bi došli do nje potrebno nam je najmanje 3h u oba smjera, pod uvjetom da nije smrznuta. Veliku pomoć u zidanju pružili su članovi novoosnovanog društva "Ljubljan-Dugopolje" iz Dugopolja. Logistička potpora HGSS-a je najvažnija karika ovog projekta i kad se sve to ukonponira mi planinari dobit ćemo još jedan krasan planinarski objekt, koji će nam omogućiti da ovu iznimnu planinu posjećujemo sa višednevnim boravkom.

Objekat je dimenzija 6m x 8m, posjedovat će blagavaonicu i spavaonicu na katu, ispred kuće je veranda pod kojom je bunar i podrum. Paralerno sa izgradnjom kuće obilježavaju se i pristupne staze, koje apsolutno prolaze hrvatskim teritorijem, što je također važno, jer hrvatska uskoro ulazi u šengenski režim, stoga na taj način izbjegavamo eventualne neugodnosti.

Do kraja godine iz tiska izlazi nova planinarska karta ovog područja,što će nam omogućit lakše snalaženje na ovom još uvijek nepoznatom terenu za većinu planinara.Završetak radova na kući predviđeno je za Dan državnosti slijedeće godine, kad je i godišnjica otkrivanja spomenika poginulim pripadnicima 7.gbr. legendarnih "Puma" iz Varaždina.

 

 


Datum Događaja: 09.11.2012
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Radne Akcije

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...