1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Planinarsko Sklonište Rupe

Ponedjeljak, 27 Rujan 2010 07:52

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Planinarsko Sklonište Rupe

Počele su pripreme za izgradnju planinarskog skloništa na Rupama i čvrsto vjerujemo da ćemo taj projekt realizirati do prvih snijegova. Sklonište je zapravo stari kontenjer za stanovanje (inače 20 stopni, teretni kontejner), kojeg kanimo urediti na način da se to u konačnici i neprimjeti.

Odlučili smo se za ovakav način iz više razloga, a najvažniji je što je ovo zaista daleko i teško pristupačno kad je u pitanju izgradnja (planinarenje je sasvim druga priča). Kontenjer smo nabavili u suradnji sa HGSS-om i našim planinarskim prijateljima iz Trilja. Kad ga uredimo to će bit ugodno sklonište smještajnog kapaciteta za desetak planinara. Najjednostavniji i najbliži prilaz je iz mjesta Cetina, za to nam je potrebno oko 3h, ili ako ćemo iz pravca Vrdova preko našeg planinarskog skloništa DINARIDI pod Troglavom, trebat će nam dva dana dobra hoda. U planu je omogućiti prilaz iz Ježevića, preko Suhopolja i Crvenih greda, ali o tome nekom drugom zgodom...
Kao što smo pisali Rupe su planinarska zaravan koja se nalazi podno Lišanjskog vrha (1794m), drugog vrha po visini u RH. Ovo sklonište će također služit kao ishodišna točka za mnoge vrhove u Troglavskoj skupini, kao i važna karika u lancu koji povezuje uzdužnu stazu preko cijele Dinare i Kamešnice. Ovaj ogroman projekt smo počeli prije dvije godine i vjerujemo da će sljedeće godine u potpunosti biti funkcionalan. Sve novost i dinamiku rada bit će moguće pratit na našim stranicama.

 

 

 


Datum Događaja: 27.09.2010
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Radne Akcije

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...