1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Trovrsi 1645m - Kamešnica

Nedjelja, 13 Studeni 2016 20:47

Autor Ante Maleš

PDF Ispis E-mail

Trovrsi - 1645m nalze se na samom sjeverozapadnom dijelu Kamešnice odakle se ona naglo spušta prema Rosnom docu 1100m i prjevoju Vaganj 1171m koji prirodno dijeli Dinaru od Kamešnice premda je to jedna planina.

Kamešnica je lijepa planina, a samim tim i sadržajna, ona također obiluje svekolikim prirodnim biljnim i životinjskim bogastvom. Za nas planinare vjerojatno su najzanimljiviji njeni predivni vrhovi sa kojih se pruža očaravajući pogled kako na dalmaciju tako i na veliki dio Bosne i Hercegovine. Upravo je to razlog, kao i dobro očuvana priroda koja nas na Kamešnici okružuje, zašto je ona česti izbor naših planinarskih putovanja.

Neke staze, prema određenim vrhovima nisu obilježene, tako je i sa stazom za Trovrse ispod kojih se nalazi kultni Kurtegića dolac 1450m sa planinarskim skloništem, a kojeg još nazivamo biserom ove dalmatinske ljepotice.

Trovrsi 1645m nalze se na samom sjeverozapadnom dijelu Kamešnice odakle se ona naglo spušta prema Rosnom docu 1100m i prjevoju Vaganj 1171m koji prirodno dijeli Dinaru od Kamešnice premda je to jedna planina.

Čudesan je pogled sa Trovrsa, sami vrh kao i vršni greben je okružen bukovom, smrekovom i jelovom šumom, ni jednog posjetioca prizori koji nam slijede nakon uspona neće ostaviti ravnodušnim, a pogotovo je zanimljiv pogled na samu Kamešnicu koju sa ovog vrha vidimo u cijelosti sa sjeverne strane. Također, kao na dlanu su nam Cincar, Tušnica, Troglav, Zavelim, Čvrsnica, Golija, Staretina...more, Kozjak i Mosor.
Ako dobro planirate i imate sreće da Vas vrijeme posluži kao nas užitak penjanja na ovaj vrh bit će višestruko zadovoljstvo. Od srca preporučujemo ovaj divan vrh i izlet!.

Vijesti - Planinarski Izleti

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...