1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Crna Gora - Durmitor

Srijeda, 12 Listopad 2011 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Durmitor

Crna Gora je izrazito planinska zemlja, dio te divlje ljepote sa impresivnom raznolikošću planinari su uokvirili u 3.000 kilometara planinarskih staza. Planinski masivi sa istaknutim planinama - Durmitor, Bjelasica, Komovi, Prokletije, Sinjajevina i Visitor, planinski su svijet sa preko 150 vrhova, preko 2.000m. U masivu Durmitora kojeg smo mi posjetili ima ih pedesetak, a među njima je i Bobotov kuk (2.522m) kao i 17 glečerskih jezera od kojih je najpoznatije Crno jezero.
Zahtjevne planinarske ture, koje mogu parirati onim u Alpama vode nas preko pitomih pašnjaka do strmih i okomitih stijena na bajkovite vrhove sa kojih puca predivan pogled.
Žabljak je postao pravi planinarski centar, grad je prepun planinara iz čitavog svijeta, osim toga je i polazna točka za obilazak Nacionalnog parka Durmitor. Hotela ima svih kategorija, apartmana, bungalova, kampova kao i privatnog smještaja.
Durmitor zaista ima šta ponuditi planinarima, onaj tko se odluči na planinarenje očekuje ga istinsko uživanje u prirodi kao i veličanstveni planinski masivi.

 

 


Datum Događaja: kolovoz 2011
Autor Članka & Fotografija: Darko Gavrić - Čerčo

 


Vijesti - Planinarski Izleti

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...