1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Prenj - Zelena glava (2155m)

Četvrtak, 15 Rujan 2011 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Prenj - Zelena glava (2155m)

Prenj je planinski masiv u sjevernom dijelu Hercegovine. Sa sjeverozapada ga obljubljuje rijeka Neretva, a sa jugoistočne strane omeđen je planinskim masivima Veleža (1969m), Cvrnjom (1921m) i Visočicom (1964m). U njegovom podnožju ima nekoliko jezera, ali mi ističemo Boračko jezero u Borcima kao najljepše, možda zato što je ledenjačkog porjekla i svakako ga treba posjetiti.
Na samoj planini dosta je vrhova koji prelaze visinu od preko 2000m, a najviši od njih je Zelena Glava (2155m) ,ujedno i cilj našeg izleta.

Dolaskom na vrh bolje razumijemo onu staru uzrečicu "Prenj se ne može osvojiti, on osvaja nas". Ako imate sreće pa vas vrijeme nagradi kao nas, imat ćete priliku uživat u pogledu koji se pruža stotinama kilometara i nestaje u daljini.
Sve nam to ostaje u nezaboravnom sijećanju, jer je ovdije zaista srce dinarskih planina u cijelom svom raskošu. Sami vrh zbog njegova stjenovitog vršnog dijela i susjedom mu Otišem plijeni pozornost još izdaleka, a naročito ako dolazite iz pravca doline Tisovice i pl. skl. Vrutak (1606m).
Na kraju što reći, osim da svi oni koji su posjetili ovaj planinarski biser ostanu duboko vezani za njega, stvori se jedna neraskidiva veza,
silazak svakom planinaru teško pada, pa tako i nama.

 

 

 


Datum Događaja: 17.08.2011
Autor Članka & Fotografija: Darko Gavrić - Čerčo

 


Vijesti - Planinarski Izleti

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...