1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Dinara - Kaurski Kovijovac (1463m)

Petak, 01 Travanj 2011 12:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Dinara - Kaurski Kovijovac (1463m)

Dinarsko područje je ne samo kod nas, nego i u svjetskoj geologiji i geomorfologiji poznato kao izrazito krško područje. Zato je onome tko voli takva područja izlet na Kaurski Kovijovac prava planinarska poslastica, još ako Vas posluži vrijeme, nažalost mi nismo bili te sreće. Međutim to nije umanjilo užitak ovog predivnog izleta (rekli smo ne i dana).

Prirodne osobine Dinare, kao i ljepota, te sve ono što je na njoj privlačno nastojimo kroz ove naše izlete i portal približiti svim eventualnim posjetiteljima.
Dinara je specifična po svom izgledu, ali i po gomili vrhova do kojih nema nikakvih staza a kamoli planinarskih koje su obilježene i uređene. Spomenimo samo da u Troglavskoj skupini ima 18 vrhova koji prelaze 1700m visine, neki od toga teritorijalno pripadaji i RH. Kaurski Kovijovac (1463m) također pripada navedenoj skupini ali se nalazi iznad istočnog djela Vrdova, kraške zaravni dužine 11km, širine 2km, a prosječne nadmorske visine oko 900m. O Vrdovu smo pisali, ali napomenimo da je ono postalo poželjno, zanimljivo i ugodno planinarsko odredište. Pl. domovi koji se nalaze na njemu su ishodišna točka, te kao takvi pružaju informacije, a mogućnosti izleta su raznovrsni, ovisno o pojedincu...

 

 

 


Datum Događaja: 30.03.2011
Autor Članka & Fotografija: Čerčo / Dinaridi

 


Vijesti - Planinarski Izleti

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...