1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Čvrsnica - Hajdučka Vrata

Ponedjeljak, 14 Veljača 2011 12:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Čvrsnica - Hajdučka Vrata

Prirodni potencijal susjedne BiH vrlo je impresivan, u planinarskim krugovima jedna od najzanimljivijih planina je svakako Čvrsnica koju rado pohodimo. Svakako zbog toga ali i zbog njene blizine često je na popisu naših tura. Ovog puta naš cilj nije bio Pločno (2228m), njezin najviši vrh - nego "Hajdučka Vrata", koja spadaju u sam vrh prirodnih ljepota i znamenitosti ove predivne planine. Razlog tome su svakako neponovljive ljepote koje ju krase kao prostor, na kojem možemo doživjeti svu ljepotu, privlačnost ali i surovost prirodnih fenomena, koji su nastali kao proces djelovanja vode, vjetra i svih drugih karakteristika koje geološki i morfološki utječu na pojavu najrazličitijih oblika. Hajdučka vrata spadaju u jedinstven i poseban kraški oblik. Put da njh vodio nas je od skijališta na Risovcu gdje nas je dočekalo "ugodnih - 14°",penjuči se višlje zbog inverzije bivalo je sve toplije. Nakon 5h i 30min, koliko nam je trebalo za ovaj zahtjevan uspon, zbog snijega i duljine puta nagrada nije izostala.
Pogled na Prenj i njegove vrhove ostavlja bez daha i obara s nogu, svi koji su ga barem jednom vidjeli sa ovog mjesta, taj kameni zid iz kojeg izviruju vrhovi Lupoglav, Zrlena glava, Otiš, Vjetrena Brda, Cetina..., nikad neće zaboravit sliku te osebujne i lijepe planine.
Povratak do našeg automobila je također bio zahtjevan, ipak nakon sveukupno 12h hoda, sretni, zadovoljni i ispunjeni prepričavamo ovaj naporan ali lijepi dan uz pivo u motelu Hajdučke vrleti.
Uživajte u našoj Foto galeriji!

 

 

 


Datum Događaja: 14.02.2011
Autor Članka & Fotografija: Čerčo / Miro Čugura

 


Vijesti - Planinarski Izleti

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...