1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Triglav (2863m)

Subota, 01 Siječanj 2011 23:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Triglav

Ova reportaža malo kasni zbog nekih tehničkih problema, ali uspon na Triglav je želja svakog planinara, pa stoga mislimo da ovu uspješnu godinu naše udruge možemo završit sa lijepom reportažom kao što je uspon na Triglav. Ovaj vrh je najviši u susjednoj nam Sloveniji i samo je jedan u nizu impozantnih kamenih velikana koji predstavljaju razvedeno gorje nama poznatije pod imenom Julijske Alpe.

Nekoliko je zanimljivih prilaza, bilo koji da izaberemo planinaru pruža veliki doživljaj i planinarsko iskustvo jer planinarski putevi su sjajno izvedeni, usječeni u strme stijene i osigurani čeličnim užetima i klinovima. Naša grupa se odlučila za Južni prilaz, koji je znatno blaži, ali zato duže traje. Predjeli kroz koje prolazimo dosta su gorski pitomiji, za razliku od onog sa sjevera koja je planinarski romantičnija zbog svoje Sjeverne stjene Triglava, naime ova ogromna stijena visoka je 1200m i predstavlja jednu od najmarkantnijih penjačkih stijena u jugoistočnim Alpama. Djelovi Julijskih Alpa su zbog svojih izuzetnih ljepota i prirodnih rijetkost proglašena nacionalnim parkom Slovenije, kao što je visokogorska Dolina sedam triglavskih jezera.
Kao što se vidi iz foto galerije boravak u ovim predjelima čine nam udobnim planinarske kuće i domovi koje su brojne i dobro opremljene, kao i veliki broj dobro označenih i osiguranih planinarskih puteva.
Naši članovi rado posječuju ove predjele tako da ne sumnjamo u još ovakvih reportaža.
Napomenimo na kraju da su osim naših članova bili i članovi PD "Kamešnica" iz Livana sa svojim predsjednikom Željkom Puđom koji ovakve izlete rado organizira, pa ih ovim putem sve pozdravljamo i želimo im kao i svim planinarima Uspješnu i Sretnu Novu Planinarsku Godinu.

 


 


Datum Događaja: 23.08.2010
Autor Članka & Fotografija: Čerčo / Miro Čugura

 


Vijesti - Planinarski Izleti

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...