1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Uspon Na Troglav

Nedjelja, 05 Prosinac 2010 06:30

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Uspon na Troglav

Nakon vijećanja, pala je odluka da se ide na Dinaru. Plan je bio da se napravi uspon do skloništa. Sam uspon bio je jako zanimljiv jer nas je putem pratio snijeg. Posebna atrakcija bio nam je pas Zen, koji izgleda kao vuk, pa bi ponekad kada bi izašao iz magle, zastali dok se ne uvjerimo da je to zaista Zen.
Na putu do skloništa napravili smo fotku u bukvi.

Svaki put na planinarenju čujem neku rečenicu koja obilježi uspon... Ovaj put bio je to Klepton koji je usred slikanja na Grgin povik "ajde", rekao: "nemoj vikat, to se ne čuje na slici".

U sklonište smo stigli oko 18h. Sklonište smo našli u neurednom stanju, te se odmah bacili na čišćenje. Novi šok je uslijedio kada smo naložili vatru i shvatili da nam je dimnjak zaštopan. Sklonište se napunilo puno dima pa je neminovno bilo da se ugasi vatra i očisti dimnjak. Krenuli smo sa pravljenjem gulaša, večera je bila super, al nismo dugo izdržali budni. Bilo je jako vruće za spavat...

Oko 8.30h buđenje, doručak i odluka... IDEEEEEMO NA VRH. U skloništu je ostao Željko, kako bi am napravio ručak. Krenuli smo prema vrhu uz pratnju Zena i zečjih tragova. Putem smo popravljali zimske markacije. Što smo se više približavali vrhu bilo je sve klizavije, a i vjetar je puhao pa je bilo jako hladno.
Uspon je trajao 1h i 50 min. Na samom vrhu zadržali smo se 10-tak min. Nakon par fotografija uputili smo se u sklonište gdje nas je čekao ručak. Sam silazak trajao je oko 1h. Ručali smo i malo se odmorili, sredili sklonište i spustili se do planinarskog doma SV. Jakov.

 

 

 

 

 


Datum Događaja: 05.12.2010
Autor Članka & Fotografija: Bruno Pavić (Forca) / Dinaridi

 


Vijesti - Planinarski Izleti

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...