1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Breithorn - Dinaridi Na Vrhu!

Četvrtak, 05 Kolovoz 2010 11:30

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Breithorn - Dinaridi Na Vrhu!

Čarobni gradić Zermatt ishodište je za brojne alpske vrhove koji ga okružuju, a čak njih četrnaest je više od 4300 metara! Tu je dakako i veličanstveni Matterhorn (4478m), koji je svakako i simbol Švicarske. Breithorn je idealan četritisućnjak za sve one koji se žele popeti na jedan od viših alpskih vrhova, a da pri tom nisu vrhunski alpinisti, već planinari koji se umiju koristiti cepinom i derezama.

Za sami uspon potrebno je 2 do 3 sata tako da se od Zermatta digne kabinskom žičarom do Klein Matterhona na oko 3820 metara. Svejedno, ovaj uspon ne smijemo nikako podcijeniti. Tijekom uspona poželjno je hodanje u navezi. Opasnost vreba u ledenjačkim pukotinama koje znaju biti prekrivene svježim snježnim prekrivačem. Ako nam je vrijeme naklonjeno onda smo sa vrha nagrađeni veličanstvenim pogledom na alpske ljepotice uključujući i Mont Blanc.
Zermatt je miran gradić jer njegovu svakodnevnicu ne narušava buka automobila, njih ostavljamo u Teschu 5 km prije Zermatta. Šetnja okolicom ovog prekrasnog gradića nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sela su upravo onakva kakva ih pamtimo sa omotnica čokolade, a ono što daje posebnu čar ovom području je upravo to što za svakog planinara ima napretek mogućnosti, ovisno o želji i fizičkoj spremi...

 

 


 


Datum Događaja: 05.08.2010
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi / Nenad Šaljić

 


Vijesti - Planinarski Izleti

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...