1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kurtegića Dolac - Radna Akcija / Izlet

Nedjelja, 01 Kolovoz 2010 07:52

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Kurtegića Dolac - Radna Akcija / Izlet

Često pišemo o našem lipom dolcu, puno smo truda uložili u njega i još ulažemo, pa nam se takav pristup čini opravdanim. Svatko će za sebe izabrati najbolje pravce kretanja i lokalitete izleta. Zbog njegove prirodne ljepote koja je bila "skrivena" i  vrlo malo poznata među ljubiteljima prirode, donesena je odluka o izgradnji naše planinarske kuće.

Svjesni njegove biološke i ekološke vrijednost kuću uređujemo u skladu sa prirodom, te se na taj način trudimo očuvati i ne remetit biljni i životinjski svijet. Da se ova prirodna ljepota i zanimljivost čuva govori činjenica da dvije godine nakon otvaranja sve izgleda kao i prvog dana. Kroz kuću je prošlo na tisuće ljudi a posebno nas  veseli činjenica da gore dolazi puno djece. Tako je  bilo i  ove nedjelje, stoga vjerujemo da njima ti izleti ostaju u dugom i lijepom sjećanju. To i jeste namjena (namjera), da budu osovina  druženja, prijateljstva, kolegijalnosti i ugodnih trenutaka. Kao iskusni planinari svjesni odgovornosti izgradnjom kuće markirali smo pristupne putove, postavili putokaze ,te aktivno sudjelovali u izradi zemljovida Kamešnice koji se mogu kupiti u Sinjskim knjižarama i Iglu-sport-u. Naše kuće i skloništa nisu zaključane jer smo mišljenja da planine pripadaju svakome.
Kroz fotografije našeg Ivice Lolića vidjet ćemo i rijetku pticu "Kreju", kao i druge životinjske vrste, te različitost biljnog pokrivača koji pridonosi bogatstvu životinjskog svijeta.
Veliko hvala svima koji su i ove nedjelje nesebično podmetnuli svoja leđa.

 


Datum Događaja: 01.08.2010
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi / Ivica Lolić

 


Vijesti - Planinarski Izleti

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...