1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Put Oluje 2016.

Utorak, 26 Travanj 2016 00:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Put Oluje 2013Stara poslovica kaže "svako putovanje zaponcima prvim korakom", ovo "putovanje" započinje elektronskom prijavom kako bismo postali sudionikom " Puta Oluje " 2016., koja će se moći naći i ispuniti na našoj web stranici.

"Put Oluje" je jedinstveni način za upoznavanje i otkrivanje novih krajolika, kao i penjanje na vrhove i grebene Kamešnice, Troglavske skupine i Dinare, gdje se u sedam dana aktivnog pješačenja savlada visinska razlika od oko 7.500m i propješačimo 150km, što je idealno za ovisnike o adrenalinu i zaljubljenicima u prirodu. Dinarski planinski vrhunci, raznolikost i bogatstvo flore i faune, vrelo rijeke Cetine koje se ubraja u najljepša kraška vrela, starohrvatska crkva sv. Spasa iz 9st.koja ima najstariji zvonik u Hrvata. oko crkve je velika nekropola s više od tisuću grobova i još niz kulturno povijesnih znamenitosti koje ćemo vidjeti i upoznati na putu. Sama planina Dinara najveći je lokalitet Nacionalne ekološke mreže u Šibensko-kninskoj županiji, prolazimo i preko Sinjala 1831m ujedno i najviši vrh u Hrvatskoj. Također prolazimo pored mnogih reljefnih i krških fenomena, tu su vrtače, uvale, manja polja, kao i divovske vapnenačke stijene, prostrane livade, guste šume i tek po neki trag ljudske prisutnosti i vidljivi ostaci naše bliske povijesti koja je na Dinari imala presudnu ulogu u Domovinskom ratu.

 

Ovaj put je posvećen i onima za kojima smo neizrecivo tužni i pred kojima smo se dužni pokloniti, te razumno i bez laži razmisliti o svemu što se dogodilo, govoriti o tim danima ponosa i slave sa dubokim štovanjem. Sjetiti se i zapaliti svijeće za sve poginule na mjestima stradavanja, svjesni njihove žrtve kao i misije koja je izgledala gotovo nemoguća.

 

Ovim pohodom također želimo da se sudbine ovih Junaka Domovinskog rata ne zaborave, da njihova žrtva nije uzaludna, te da je ugrađena u stvaranje neovisne i suverene, međunarodno priznate Republike Hrvatske.

 

Naš put započinje 30.07.2016g u Voštanima, općina Trilj, a završava na Kninskoj tvrđavi 05.08.2016g na sam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti. Kroz to vrijeme u pratnji vodiča i logistike proći ćemo jedno od najraznolikijih područja u RH koje se proteže kroz dvije županije i to splitsko-dalmatinsku i šibensko-kninsku.

 

Svi koji se prijave automatizmom postaju članovi e-mail liste preko koje će dobivati sve važne i nevažne informacije i odgovore na njihove upite, zahtjeve......

 

Kotizacije je svake godine ista 500,00 kn, a to uključuje prijevoz do Voštana, transport osobne opreme ( šator, podmetač, vreća za spavanje, rezervna roba.....) majicu pohoda, vodič, značku, obavezan jedan topli obrok, pratnju vodiča), prijevoz od Knina do Sinja.

 

Pohod je namijenjen planinarima, braniteljima, braniteljskim udrugama, zaljubljenicima u prirodu, svim ljudima dobre volje.

 

Broj sudionika je ograničen, zbog iznimno zahtjevne logistike, sudionikom "Puta Oluje" 2016g ćemo smatrati onoga tko pravilno ispuni prijavnicu i uplati kotizaciju do 01. 07. 2016g.

Prijave možete izvršiti na našem portalu ili direkt na link http://dinaridi.net/kalendar-pregled-dogadaja/prijavnica-za-put-oluje.html

 

Veselimo se druženju sa Vama u ovoj nezaboravnoj taratutnji a do tada lijepi pozdrav i vidimo se u Sinju 30.07.2016g

 

Pratite našu fb stranicu www.facebook.com/dinaridi i portal na stranici www.dinaridi.net, gdje ćemo pravovremeno obavještavati o pohodu, a sve upite šaljite na e-poštu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na mob. 091 5917 140 (Željana).

 

 


   
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Otvaranja & Proslave & Obljetnice

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...