1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Velika Duvjakuša - Pume

Petak, 28 Lipanj 2013 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Velika Duvjakuša - Pume

Obilježili smo drugu obljetnicu otkrivanja spomenika poginulim pripadnicima 7.gbr legendarnih "Puma" iz Varaždina. I ove godine okupio se zavidan broj posjetitelja, počevši od obitelji i rodbine poginulih, suboraca,udruga proizišlih iz Domovinskog rata, nas planinara, uzvanika i štovatelja žrtve ovih nesebičnih momaka.

Da podsjetimo spomenik je podignut u čast na trideset i jednog poginulog pripadnika ove legendarne postrojbe koja iz ravničarskog kraja došla na čuke Dinare kako bi dali svoj doprinos u obrani i stvaranju Domovine.Uvažavajući njihovu žrtvu izgradili smo spomenik na ovom Dinarskom visu kako bi nas stalno pdsjećao koliko su nas zadužili.

Kao što je poznato Velika Duvnjakuša je i točka Hrvatske planinarske obilaznice i to moramo istaći da je postala vrlo popularna, ako ne najpopularnija. Jedina primjedba koja je bila od HPS je da dio puta prolazimo kroz susjednu BiH. Sad je i taj problem riješen, naime pješačka (planinarska) staza koja ide iz Ježevića preko Sutine i Kozije jame upotpunosti je izmarkirana i funkcionalna. Pirotehničari i HCR su pročešljali teren i dali dozvole za nesmetano i sigurno korištenje ovih novih staza. Karta "Troglavske skupine" izlazi iz tiska za nekoliko dana, pa je i to još jedan čimbenik sigurnosti na ovom prostoru. Planinarska kuća "Pume" koja se radi pod V.Duvnjakušom je u izradi i vjerujemo da će bit gotova do sljedećeg Dana državnosti kad bi je svečano otvorili.

Dodatna poveznica za Braniteljski Portal

 

 

 


Datum Događaja: 26.06.2013
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Otvaranja & Proslave & Obljetnice

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...