1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Biokovo - Planinarska Kuća Bukovac 1030m (svečano otvaranje)

Subota, 19 Siječanj 2013 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Biokovo - Pl. Kuća Bukovac 1030m (svečano otvaranje)

Biokovo, div i biser južne Dalmacije i kao takav jedno je od najljepših planinskih područja u Hrvatskoj. Zahvaljujući djevičanskoj prirodi koja je sačuvana u izvornom obliku čest je odabir za naše planinarske ture. Njegov zapadni dio je također vrlo atraktivan, otvaranjem planinarske kuće "Bukovac", omogućit će nama planinarima jednostavnije i sigurnije posjećivanje ovog dijela Biokova. Kuća je jednostavna prizemnica sa potkrovljem u kojem je spavaona za desetak osoba.

Blagavaona je u prizemlju i većeg je kapaciteta sastoji se od jedne prostorije u kojoj je peć na drva te klupe i stolovi. Zimska soba je sa stražnje strane i stalno je otvorena, opremljena je krevetima i vlastitom peći. Sama kuća je inače zaključana, a ključ se može preuzeti uz dogovor kod Željana Bekavca na mob.098-771-819, koji je ujedno i predsjednik PD"Pozjatna" iz Brela kao upravitelja kućom. Pristup kući je iz Gornjih Brela, a uspon traje oko 2h i 15min, vrlo je ugodan i nije naporan, čak i ljeti se ugodno hoda jer se velikim dijelom ide kroz šumu.Pola sata hoda od kuće je vidikovac Ovčija pola 1262m, sa kojeg se pruža fantastičan pogled na Makarsku i Omišku rivijeru. Ako želimo dalje i više u planinu,onda preko pećine Pozjatne idemo na Šćirovac 1619m, sa njega možemo na Sv.Iliju 1658m, ili se
spustiti u Bast. Bilo šta da izaberemo.a to ovisi o nama samima i našoj fizičkoj spremi nećemo pogriješiti, jer izlet na ovaj dio Biokova je pun pogodak.
Čestitamo članovima PD "Pozjatna" na predivnoj kući i želimo im puno uspjeha u budućem radu!

 

 

 

 


Datum Događaja: 19.01.2013
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Otvaranja & Proslave & Obljetnice

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...