1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Velika Duvjakuša - Otkrivanje Spomenika

Nedjelja, 01 Srpanj 2012 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Velika Duvjakuša - Otkrivanje Spomenika

Na Dan Državnosti 25.06.21012 godine u nazočnosti nekoliko stotina planinara, prijatelja, uzvanika, suboraca, rodbine i roditelja otkriven je spomenik poginulim pripadnicima 7. gardijske brigade, legendarnim
Varaždinskim "Pumama". Sama svečanost otkrivanja putem video linka direktno je prenošena na Česmu (Vrlika), gdje se odvijao drugi dio ceremonije, misa za poginule, kulturno umjetnički program, recitacije, govori, ručak i druženje.

Tog dana osim samog otkrivanja i projekt je doveden do konačnog cilja, također smo shvatili koliko je važno udružiti svoje potencijale s drugima te zajednički provesti dogovoreno.
Primali smo pohvale od svih i sa svih strana, moralno i duhovno za nas je to značilo mnogo.
Izgradnjom ovog spomenika htjeli smo pokazati da njhova žrtva nije uzaludna i da su svojom žrtvom ušli kroz vrata u jedan novi
život, definitivni, konačni i vječni, a na nama je da ih trajno štujemo. Također na V.Duvjakuši pokazujemo da imamo svoju prošlost, svoj identitet i svoje heroje.
Najemotivnije su bile reakcije roditelja i rodbine poginulih koji su nam svojom skromnosti pokazali kakva je to ljudska vrlina koja čovjeku omogućava da ostane čovjekom bez obzira na tugu, bol i našu zajedničku svakodnevnicu.
Udruga "Dinaridi" u skladu sa svojim mogućnostima čini sve što može kako bi ovaj pozitivni duh lebdio nad Dinarom, kojeg želimo njegovati i živjeti.
Planinarska udruga "Dinaridi" zahvaljuje svim sudionicima skupa što su ga svojim prisustvom uveličali i učinili uspješnim. Ne mogu naći prave riječi da izrazim zahvalnost i poštovanje restauratoru Antunu Vuki koji je svoju ideju djetlom i čekićem sproveo u djelo, te svim članovima udruge i onima izvan udruge koji su pomagali na razne
načine.
Na kraju vjerujem da su naše poginule kolege došli do onog dana koji nema zalaza jer je u njemu vječno Božje svijetlo.
Navik živi onaj koji zgine pošteno!

 

 


Datum Događaja: 25.06.2012
Autor Članka & Fotografija: Darko Gavrić - Čerčo / Ante Čizmić (Cropix)

 


Vijesti - Otvaranja & Proslave & Obljetnice

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...