1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Velika Duvjakuša - Spomenik

Subota, 09 Lipanj 2012 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Velika Duvjakuša - Spomenik

Podignuli smo i ugradili posljednje dijelove spomenika na Velikoj Duvjakuši poginulim pripadnicima 7. gardijske brigade, legendarnim "PUMAMA". Naša udruga je sudjelovala u svim segmentima izgradnje ovog prekrasnog djela, dakle od same ideje do konačne realizacije. Na Velikoj Duvjakuši i na širem području Dinare za vrijeme operacija Zima 94 i Oluja poginuo je trideset i jedan pripadnik ove brigade. Nesebično su ostavili svoje mlade živote na čukama Dinare, te nas svojom žrtvom trajno zadužili. Mi im na ovaj način odajemo počast.
Svečano otkrivanje spomenika bit će 25.06.2012 god.,dakle na Dan državnosti, gdje se očekuje rodbina poginulih, te njihovi suborci, udruge proizišle iz Domovinskog rata, uzvanici i naravno mi planinari.
Velika Duvjekuša 1709m odnedavno je i točka HPO-e.Od komisije za planinarske puteve smo dobili pečat koji je i ugrađen na samome vrhu. U planu je i markiranje planinarske staze iz Ježevića, preko Modraša i Kozije jame, na taj način bi se izbjeglo bilo kakvo povrjeđivanje granice susjedne BiH.
Ovu stazu bi uz pomoć vodića koristili i za otkrivanje spomenika.


 


Datum Događaja: 25.06.2012
Autor Članka & Fotografija: Darko Gavrić - Čerčo

 


Vijesti - Otvaranja & Proslave & Obljetnice

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...