1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Dani Dalmatinskih Planinara!

Petak, 30 Travanj 2010 07:52

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Dani Dalmatinskih Planinara!

Ovog vikenda, dakle od petka 30.04.do 02.05.2010 godine, na Vrdovu kod planinarskog doma Sv. Jakov (1001m), održana je ova manifestacija, u organizaciji naše udruge i planinarskog društva Sv. Jakov iz Bitelića. Planinare su pozdravili dopredsjednik Hrvatskog planinarskog saveza Tomislav Čanić, dožupan Luka Brčić, te kordinator dalmatinskih planinara Ante Juras.

U sva tri dana prošlo je preko tisuću planinara od Splita, Omiša i Makarske, preko Sinja, Trilja, Knina, Šibenika, Karlovca, Gospića, Dubrovnika... kao i naši planinarski prijatelji iz susjedne Bosne i Hercegovine. A bilo je tu raznih događanja, bogata ponuda puna sadržaja: od uspona na Troglav, Maglaj, Debelo brdo, u subotu je u programu bila biciklistička brdska utrka, te paraglajdesko natjecanje, sve to u sklopu naše proslave. Navečer nas je zabavljala rock grupa "Wanted King" - Elvis Presley tribute band, koja je ne baš toplu dinarsku noć dovela do usijanja. Naravno da je i gastro ponuda bila na nivou: arambašići, fažol te nezaobilazni čevapi uz točeno pivo, sladili su naše nepce.
U nedjelju je KUD "Hrvace" uveličao našu svečanost izvevši nekoliko plesova, uz prekrasan scenski nastup, održali smo i lutriju sa vrijednim nagradama, a oni koji su išli na ture upoznali su mekoću Dinare kakvu nemaju druge planine. Zahvaljujući uloženom trudu naših članova markirane su nove staze i postavljeni putokazi. Sve u svemu dan dalmatinskih planinara je prošao u jednoj fantastičnoj planinarskoj atmosferi uz veliki uloženi trud organizatora, te će nam kao takav ostati u sjećanju. Zahvaljujemo HPD-u Biokovo, svim Dinaridima i onima koji se tako osjećaju za nekolicinu lijepih fotografija koje smo objavili u galeriji.

 


Datum Događaja: 30.04.2010
Autor Članka & Fotografija & Video: Dinaridi / Biokovo / Paydox

 


Vijesti - Otvaranja & Proslave & Obljetnice

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...