1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Dani Mosoraša 2009!

Nedjelja, 04 Listopad 2009 19:18

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Dani Mosoraša 2009!

Dana 04.10.2009 proslavili smo Dan mosoraša. Tom je prigodom održana svečana misa na Velikom Kablu, najvišem vrhu Mosora, na kojem je 2005 godine postavljen križ. Naši su članovi (tada kao članovi HPD "Mosor") sudjelovali od same ideje o postavljanju križa pa do realizacije toga projekta. Zato ćemo iskoristiti ovaj trenutak i s nekoliko se fotografija prisjetiti kako su se izvodili radovi.

I ove je godine svetu misu vodio don Dražen Balić. Vrijeme nas je poslužilo pa se misa održala vani, a ne u planinarskom domu. Za razliku od prijašnjih godina, odaziv je bio velik i vjerujemo da će broj sudionika iduće godine biti još veći. Prva misa, a ujedno i blagoslov križa, održana je 23. studenog 2006 godine.
Dok se nije postavio križ, mnogi su planinari bili u zabludi misleći da je Vickov stup najviši vrh Mosora. Postavljanjem križa na neki je način ispravljena, nazovimo je tako, nenamjerna nepravda. Sada, sljedeći najveći vrh Mosora, idemo na Veliki Kabel, jer on to i jest, ne samo svojom visinom nego i ljepotom. Slijede slike s ovogodišnjeg misnog slavlja, a potom o tijeku postavljanja križa...

 

Datum Događaja: 04.10.2009
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Otvaranja & Proslave & Obljetnice

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...