1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Planinarsko Sklonište "Dinaridi" Otvorenje!

Nedjelja, 20 Rujan 2009 08:18

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Planinarsko Sklonište "Dinaridi" Otvorenje!

Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada na projektiranju, transportu, izradi, osmišljavanju i rješavanju novonastalih nepredvidivih problema, ovoga vikenda svečano smo otvorili planinarsko sklonište ''Dinaridi''. Sklonište se nalazi na 1530 m/nm i predstavlja zaklon s kojim izlet na Troglav poprima sasvim drugu dimenziju.

Da planinarenju mnogi od nas rado posvećuju svoje slobodno vrijeme, uvjerili smo se i ovog vikenda zahvaljujući splitskoj Planinarskoj udruzi Dinaridi. Preko stotinu gostiju i planinara iz desetak planinarskih društava iz Dalmacije i Bosne, okupilo se u nedjelju 20.09.2009 pred novim planinarskim skloništem “Dinaridi”, koje je Udruga u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom Sv. Jakov - Bitelić podignula na prelijepoj Dinari, podno Troglava, na 1530 m/nm.
Svečanost je službeno otvorio dopredsjednik PU Dinaridi Darko Gavrić Čerčo. Nakon blagoslova kućice i mise koju je predvodio vlč. don Ante Vranković iz župe Sv. Pavla na Pujankama, svim se nazočnima lijepim riječima obratio i Stipe Božić.
Ručak spremljen na otvorenomu pored kućice, fažol i sinjski arambašići, prijali su svakome na izvrsnom planinskom zraku, a u pjesmi i druženju nekoliko je predivnih poslijepodnevnih sati brzo prošlo. Na Vrdovo, s kojeg se i krenulo, planinari su se vratili puni dobrih dojmova. Sklonište je ostalo podno Ledene kose, stalno otvoreno na korist svakom dobronamjernom putniku i planinaru.


Datum Događaja: 20.09.2009
Autor Članka & Fotografija & Video: Dinaridi / Paydox

 


Vijesti - Otvaranja & Proslave & Obljetnice

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...