1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Dani Pršuta

Subota, 28 Ožujak 2009 19:18

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Dani PršutaU organizaciji naše udruge i HPD "Prpe" iz Baških Oštarija, ovog vikenda 28 i 29. 03. 2009 održani su Dani pršuta u planinarskom domu Prpa. Četrdesetak naših članova potpomognuti prijateljima iz Zagreba, dva dana smo se borili sa pršutima, livanjskim sirevima, gulašem i nezaobilaznim fažolom, a sve to je spremao nenadmašivi virtuoz sa kutlačom A.S. rečni BUGI.

Već godinama odlazimo kod našeg Vlade i tako se stvorila tradicija da se nekoliko puta godišnje nađemo u većem broju, kao na Sv. Lucu, Sv. Roka ili Sv. Jelenu, pa tako i na dane pršuta koji nisu vezani za fiksni datum. Prvi dan osim gore navedenog u planu je bio i izlet na Kizu i neke okolne kukove, što je potrajalo oko četiri do pet sati laganog hoda. Na turi je bilo oko dvadesetak članova a ostali su šetali oko doma, djeca su uživala u snježnim radostima kojih također nije nedostajalo, taman za grudanje. Večer je bila rezervirana za druženje, još kad je tu Frane Milimetar i Švabo onda je jasno da je kancona parala Velebitsku najprije večer pa potom noć.

Drugi dan je na programu izlet na Ravni Dabar, ali orkansko jugo i jaka kiša ne žele nam priuštit i to zadovoljstvo, kao da nam poručuju dosta ste uživali za ovaj put, sad mi, snaga prirode caruje u Velebitu i njegovim kukovima. Tek poslije ručka vrijeme se smilovalo za kratke šetnje, tek toliko da se ručak provari. Neki su otišli do kapelice Gospe od Velebita u kojoj je i Sv. Bernard, da u tišini upute osobne molitve svecu zaštitniku planinara, neka budu uslišane i da se ponovo nađemo na Velebitu. Na kraju je došlo vrijeme za povratak, usprkos vremenskim prilikama i neprilikama izlet je bio lijep i uspješan, jedva čekamo da ponovimo nešto slično, nadamo se uskoro...


Datum Događaja: 29.03.2009
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Otvaranja & Proslave & Obljetnice

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...