1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Planinarenje po Otoku Hvaru

Srijeda, 08 Ožujak 2017 21:13

Autor Ante Maleš

PDF Ispis E-mail

Na našim otocima ima dosta uređenih i obilježenih staza po kojima se može uživati kao u osvajanju planinskih vrhova. Takav je slučaj i na Otoku Hvaru koji ima priličan broj ovakvih staza koje pružaju veliko zadovoljstvo dok hodamo praktički nadomak ili uz samo more. Ogroman trud i posao je napravio tamošnji direktor TZ Hvara koji je prepoznao vrijednost zapuštenih puteva koji su nekad bili glavna komunikacija na ovom udaljenom otoku.
Osim što su pročišćeni i markirani, također je postavljena i signalizacija. U nakladi HGSS-a pred neku godinu je izašao planinarsko - turistički zemljovid otoka koji nam može poslužiti za lakše snalaženje. Možda zvuči neobično, ali na ovom Otoku planinari osim najvišeg vrha SV. Nikole, koji je i KT - HPO, imaju zaista veliki broj mogućnosti i staza.
Na Paklenim Otocima također ima markiranih staza koje nas vode u najljepše uvale ovog zaštićenog krajobraza poput Palmižane, Solina... Pogledajte i foto-galeriju, možda će ona bit motivator da se odlučite za planinarenje na Otoku Hvaru?

Vijesti - Najave

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...