1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Put Oluje 2013.

Utorak, 12 Ožujak 2013 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Put Oluje 2013

Planinarska udruga Dinaridi iz Splita i ove godine održava 3. tradicionalni sedmodnevni pohod „Put Oluje“ koji se proteže cijelom dužinom planina Kamešnice i Dinare.
PU Dinaridi pridružila se čuvanju uspomene na vojno-redarstvenu operaciju „Oluja“ ugrađujući u nju planinarske sadržaje kojima se ljepota i baština oslobođenog prostora izravno doživljuje i ponajbolje upoznaje.

Ovaj pohod je jedinstven na ovim područjima i okuplja zaljubljenike planinarstva iz cijele Hrvatske. Početak pohoda je 30.07.2013. u selu Voštane, a završetak 05.08.2013. na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na Kninskoj tvrđavi podjelom značaka „Put Oluje“ sudionicima pohoda koji su u cijelosti prešli zadani put.

Nakon uspješno održanih pohoda 2011. i 2012. godine koji je u cijelosti prošlo 30-ak, a 100-ak sudionika djelomično i ove godine je povećan interes za sudjelovanje na ovom pohodu, te već sada imamo prijavljen velik broj zainteresiranih.

Broj sudionika je ograničen, a razlog tome je vrlo zahtjevna logistička potpora, stoga oni kojim misle i žele na ovaj vrlo interesantan i nezaboravan pohod neka se prijave što prije elektronskom prijavnicom koja se nalazi na našem portalu pod "Kalendar događaja" na naslovnoj stranici. Put traje sedam dana i nije nam poznato da postoji ovakva vrsta organiziranog  pohoda.
Kroz tih sedam dana propješači se 150 km praveći visinsku razliku od blizu osam tisuća metara. Pohodnik sa sobom nosi samo neophodne stvari, dok sve ostalo kao što su šatori, podmetaći ,roba...i sl. nosi logistika.
Više informacija sa upitima može se dobiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Vođa pohoda je i ove godine Ivan Zebić - Klepton
Bit će još informacija o ovom događaju!

 

 


Datum Događaja: 19.01.2013
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Najave

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...