1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Planinarsko Sklonište "Sv.Mihovil"

Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010 11:30

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Planinarsko Sklonište "Sv.Mihovil"

Još malo! - planinarsko sklonište Sv.Mihovil (1340m) - Kamešnica / Žlabina.
Uskoro će planina Kamešnica biti bogatija za još jedan planinarski objekat, a samim tim i sigurnija za sve one koji je posjećuju.

Kuća se nalazi na lijepom proplanku okružena bukovom šumom. Sastoji se od blagovaone i spavaone u potkrovlju, kapactet kuće je petnaestak osoba. Dimenzije su 6 x 5,5 m, od čega 1,5 m po dužini otpada na trijem. Napravljena je u planinskom stilu od prirodnih materijala, te se kao takva uklapa u ambijent, cilj je kao i uvijek neremetit autentičnu sliku prirode, osim onog neophodnog.
Kako doći do kuće?
Najlakši prilaz je iz Trilja, magistralom za Livno, sa koje skrenemo za slikovito planinsko mjesto Voštane, tamo gdje prestaje asfalt nastavlja se makadamska cesta za Žlabinu, ako ne štedimo svog limenog ljubimca a pod uvjetom da nije terenac, uz malo mučenja doći ćemo pred samu kuću (oko 4-5 km).
Ako se pak odlučimo na pješačenje iz zaseoka Poduba vodi nas markirana pješačka staza, do kuće nam na taj način treba oko 1h. Istinske vrijednosti prirodnih osobitosti naći ćemo i na ovoj stazi, ali velika raznolikost ovog prostora - od geomorfoloških pa do bioloških, tek nas očekuje kad krenemo prema vršnom grebenu. U planu je postavljanje putokaza, markiranje staza te postavljanje zimskih markacija prema Konju (1856m) i Kamešnici (1809m). Vjerujemo da je to moguće sve odradit do svečanog otvaranja koje je planirano 25.09.2010.

Ovaj projekt je izveden zahvaljujući HGSS-u koji je temeljem zakona dobio velike obaveze u smislu sigurnosti, imajući u vidu da se rizici mogu smanjiti te da se nesreće učinkovito sprječavaju na više razina. Dakle u programu je prostor učiniti optimalno sigurnim, te na taj način unapređivati pomoć i zaštitu.

 

 

 


Datum Događaja: 30.08.2010
Autor Članka & Fotografija: Dinaridi

 


Vijesti - Najave

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...