1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Izgorjelo Planinarsko Sklonište "Dinaridi"

Četvrtak, 15 Ožujak 2012 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Izgorjelo Planinarsko Sklonište "Dinaridi"

ZAŠTO?!?
Zapaljena je planinarska kuća na Ledenoj kosi ispod Troglava (1530m), najvećeg vrha Dinare. Kuća je izgorjela do temelja.
Vijest o zapaljenoj planinarskoj kući na ledenoj kosi s tugom je primljena među planinarima, članovima Hrvatske gorske službe spašavanja, speolozima, lovcima i svim ljubiteljima prirode koji su pohodili dinarski vrh i kuću koristili kao sklonište i/ili prenoćište.

Ova planinarska kuća, izgrađena prije nepune četiri godine (svečano otvaranje 20.09.2009), bila je obavijesna točka HGSS-a, a među njenim korisnicima bili su djelatnici Državne uprave za zaštitu prirodne baštine koji su radili na projektu proglašenja Dinare zaštićenim krajobrazom te djelatnici granične policije prilikom nadzora državne granice s BiH na tom području - kazao nam je Darko Gavrić Čerčo, pročelnik HGSS-a za infrastrukturu.
Izgorjela planinarska kuća podno Troglava mogla je primiti do 15 osoba. Bila je omiljena i popularna kod svih kojima je bar jednom pružila krov nad glavom. Stoga se svi pitamo kako je došlo do požara i zašto je morala izgorjeti. Očekujemo da bi odgovor na to pitanje mogli dobiti od djelatnika Postaje pogranične policije Trilj koji su u srijedu s inspektorima protupožarne zaštite na zgarištu obavili očevid. Važno je napomenuti da oko izgorjele planinarske kuće na Ledenoj kosi nije bilo šumskih požara.

Izvor: Slobodna Dalmacija

 

 


Datum Događaja: 14.03.2012
Autor Članka & Editor: Slobodna Dalmacija / Administrator

 


Vijesti - Mediji

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...