1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Markiranje staze Čatrnja - Lišanjski vrh

Ponedjeljak, 29 Prosinac 2014 00:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Markirali smo i obilježili još jednu stazu na Dinarskim visovima. Staza se kao takva već nalazi na planinarskom zemljovidu " Troglavska skupina - Zapad ", u nakladi HGSS-a, koji je izašao prošle godine.

Naime radi se o stazi koja nas kad idemo od Marina bunara, blagim usponom vodi odmah na Lišanjski vrh ( 1794m ),a tek potom na planinarsko sklonište " Rupe " ( 1360m ), ili dalje grebenom preko Žrvnja i Jančije glave na Veliki Bat. U stazu, ulazimo sa staze pl. skl. " Rupe "  - Marin bunar, ili obrnuto, na nekih 45 min. prije planinarskog skloništa ili od njega. Ovo pišemo zato što putokazi još nisu postavljeni, ali i zbog lakše orjentacije za one koji misle pohoditi ovaj prekrasan prostor.

Dvjestotinjak metara od početka staze, odmah uz stazu nalazi se izvor pitke vode Čatrnja, kao takav je upisan u kartu, valjda zbog svog oblika i količine vode koja je stalna preko cijele godine, što je izuzetno važno za ovaj dio Dinare.

Sama staza je vrlo lijepa i nije niti malo zahtjevna bez obzira što nas vodi prema najvećim vrhovima Dinare, nakon sat vremena (ili manje) spajamo se sa markiranom stazom koja od pl. skl. " Rupe " ide za Lišanjski vrh, tu je skretanje i za Klečarske vrhove, ova staza nije markirana ali je obilježena kamenim čevuljcima.

 

 

 

  


Vijesti - Markacije

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...