1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mosor - Gata - Trpošnjik - Sv.Jure

Petak, 25 Ožujak 2011 12:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Mosor - Gata - Trpošnjik - Sv.Jure

Mosorski masiv otkriva nam svu surovost krša, njegovu snagu i moć. To reljefno i kraško bogastva posebno su istaknuti u ovom dijelu planine, stoga nije ni čudno da se upravo na tom dijelu Mosora već nekoliko godina održava popularni "grebening". Da bi proteklo sve u najboljem redu pobrinuli su se markacisti iz četri planinarska društva. Domaćini PEU "Gata", kojima ovim putem zahvaljujemo na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Tu su naravno bili Mosoraši, te Omišani iz PD "Imbera" i naša udruga. Možda nije loše napomenut da je ukupno bilo 44 markacista što ovo akciju po masivnosti svrstava u sami vrh, a svakako i po obavljenom poslu.
Ručak je domaćin pripremio u pl. skl. na Trpošnjiku koje je taj dan bilo pl. skl. kolegijalnosti,prijateljstva i zabave.
Vjerujemo da smo ovu stazu koja inače nije bila markirana, osigurali na ovaj način, ne samo za grebenaše već i za sve planinare i ljubitelje prirode. Sama staza je u bilo kojem pogledu vrlo zanimljiva, ima tu prirodnih kontrasta koji će ubuduće sigurno privlačiti kako nas planinare tako i ljubitelje prirode.
Sami "grebening" održava se 09.04.2011g. i očekuje se veliki broj grebenaša, želimo im lijep dan!

 

 

 

 


Datum Događaja: 25.03.2011
Autor Članka & Fotografija: Čerčo

 


Vijesti - Markacije

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...