1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ljepote Kamešnice

Subota, 02 Srpanj 2011 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Ljepote Kamešnice

Prošetat ćemo Kamešnicom kroz ovu lijepu i zanimljivu foto-galeriju našeg Mira Čugure, u kojoj je još jednom prikazao priprodne pojave i ukrase Kamešnice. Zahvaljujući tome sve veći broj planinara i ljubitelja prirode otkrivaju i posjećuju ovu prekrasnu planinu.
Sjevernom stranom dominiraju bukva i jela, dok južnom bijele vapnenačke stijene i pašnjaci, što daje kontrast i suprotnost. No, u prošloj galeriji smo vidjeli koliko je bogata i biljnom svijetom.
Napokon je pokrenuta inicijativa u kojoj bi se vršni djelovi Dinare, Troglava i Kamešnice proglasili zaštićenim krajobrazom.
Naša udruga će sigurno u to bit aktivno uključena i o tome čemo pisati na našem portalu. Za ovo ljeto su planirana opsežna istraživanja na tim prostorima, a provodit će ih Državna uprava za zaštitu prirode u suradnji sa institucijama BiH.
Napokon se dogodilo da ovi prostori privuku pozornost stučnjka. Oni će nam najbolje prikazat koliko se ova područja razlikuju po geološkoj građi, vegetaciji, odnosno raznolikosti biljnih zajednica, životinjskih vrsta,... Zapravo svu različitost našeg krškog područja.

 

 

 

 


Datum Događaja: 02.07.2011
Autor Članka & Fotografija: Čerčo / Miro Čugura

 


Vijesti - Ekologija

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...