1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cvijet i Kamen Kurljaja - Kamešnica

Četvrtak, 16 Lipanj 2011 13:00

Autor Admin

PDF Ispis E-mail

Cvijet i Kamen Kurljaja - Kamešnica

Cvijeće i bilje oduvijek su imali važnu ulogu u životu čovjeka.
Premda je često upravo sa naše strane pravo pustošenje, a uništavanje šuma i zelenih površina, omiljena i jedna od najrazornijih akcija
čovjeka u odnosu na biljni svijet. Iz ove foto - galerije koju je napravio naš Miro na planini Kamešnici nesumnjivo ćemo uživati.
Bilo bi lijepo kad bi netko iz znanstvenih pobuda obradio Dinaru i Kamešnicu i ustanovio koliko gore raste biljnih zajednica.

Raznolikost i bogastvo biljnog pokrova ovih planina je neupitna, kao što vidimo iz slika, njihova estetska vrijednost je neprocjenjiva, a vjerojatno bi se našla i kakva endemska vrsta. Mnoge su biljke iz raznih razloga postale rijetkost, jedan od razloga je i to što nema adekvatne zaštite i što mnoge stvari nisu regulirane zakonom.
Uživajući u ovoj foto - galeriji svjedočimo da lijepo cvijeće raste svuda oko nas, zaista ne znam sva njihova imena, ali ljepota je neupitna.
Cilj svih nas bi trebao biti zaštita ovakvog prirodnog bogastva. Planinsko cvijeće ne bi trebalo brati, nego uživat u njemu i ostaviti ga tamo gdje mu je mjesto. Zaštita okoliša je čitavi niz odgovarajućih aktivnosti i mjera kome je cilj sprečavanje nastanka štete u oklolišu, i to bi svima nama koji idemo, kao i onih koji ne idu u planine trebao biti primarni cilj.
Ubrati cvijet, znači ubiti cvijet!

 

 

 


Datum Događaja: 16.06.2011
Autor Članka & Fotografija: Čerčo / Miro Čugura

 


Vijesti - Ekologija

Prijava/Odjava Korisnika

Korisničko Ime Lozinka Zapamti me!    Napravi račun...