1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

DINARIDI - PLANINARSKA UDRUGA

Ljepote Kamešnice

02 Srpanj 2011

Autor Admin

Vijesti - Ekologija

Ljepote Kamešnice

Prošetat ćemo Kamešnicom kroz ovu lijepu i zanimljivu foto-galeriju našeg Mira Čugure, u kojoj je još jednom prikazao priprodne pojave i ukrase Kamešnice. Zahvaljujući tome sve veći broj planinara i ljubitelja prirode otkrivaju i posjećuju ovu prekrasnu planinu.
Sjevernom stranom dominiraju bukva i jela, dok južnom bijele vapnenačke stijene i pašnjaci, što daje kontrast i suprotnost.

Detaljnije...

Kamešnica - Vrnjača na Stražbenici

30 Prosinac 2011

Autor Admin

Vijesti - Speleologija

Kamešnica - Šest Izvora

I proteklih godina smo organizirali staro-novo-godišnje istraživanje... jučer smo se zaputili na brdo Stražbenicu više Otoka (Ostrva op. PT) u jamu Vranjaču koja se (doslovno) vidi i iz "satelita" (dimenzije ulaza 20x10 m), ali je do sada bila neistražena ... lagana šetnja uz brdo se uskoro pretvorila u nervozno lutanje pa je ipak upaljen pozicijonar (tzv. GPS) ... sunčano vrijeme i za marendu pršut i kolačići....

Detaljnije...

Planinarsko sklonište pod Ljubljanom

18 Listopad 2014

Autor Admin

Vijesti - Planinarski objekti

Mosor će uskoro bit bogatiji za još jedno planinarsko sklonište koje uređuje HPD "  Ljubljan " iz Dugopolja. Nalazi se sa sjeverne strane vrha Ljubljan i već može služiti za smještaj planinarima kao i drugim ljubiteljima prirode.

Detaljnije...

Jankovo brdo

10 Srpanj 2015

Autor Admin

Vijesti - Kartografija

Jankovo brdo sa svojih 1780m je najviši vrh splitsko-dalmatinske županije i tu ne bi trebalo bit nikakve dvojbe, premda je nažalost ima i to zahvaljujući ponajprije kartama koje se nalaze na internetu, a ne prikazuju stvarno stanje na terenu.

Naime Jankovo brdo je granični vrh koji djelimo sa susjednom BiH, i to je tako od 1887g. kada je potpisan Berlinski sporazum.

Stvaranjem države SHS 1918g. priznate su iste granice.

 

Detaljnije...

Opća planinarska škola 2016

08 Rujan 2016

Autor Ante Maleš

Vijesti - Edukacija

Opća planinarska škola 2016

OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA 2016.

PU Dinaridi organizira jesensku, opću planinarsku školu. Početak je 06.10.2016. (četvrtak), a završetak 08.12.2016.

Detaljnije...